Kukuruz šećerac iz friteze na vrući zrak

Kukuruz šećerac iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    5 min
  • Kuhanje
    15 min

Kuhanje kukuruza u fritezi na vrući zrak je jednostavno i brzo. Ukoliko želite da jedete zdrav, ukusan i hrskav kukuruz, friteza je pravi izbor.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte kukuruz, soja sos, kukuruzno brašno, so i čili u prahu. Izmiješajte.

Korak 2

Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.

Korak 3

U korpu od friteze ubacite aluminijsku foliju a zatim dodajte kukuruz.

Korak 4

Kuhajte oko 15 minuta, miješajući svako 5 minuta.

Korak 5

Poslužite sa svježim peršunom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!